Τα CD και βινύλια επιστρέφουν! PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

 

 

Τα ψηφιακά downloads μουσικής ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα CD και τα βινύλια το 2011 και από τότε κάθε χρόνο βρίσκονταν στην κορυφή. Αυτό τελείωσε την χρονιά που μα πέρασε αφού CD και βινύλια επέστρεψαν στην κορυφή των πωλήσεων, σύμφωνα με την Recording Industry Association of America.

Την προηγούμενη Πέμπτη, σε έκθεσή της, έδειξε πως τα ψηφιακά downloads έπεσαν κατακόρυφα κατά 25% και έφεραν κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων, ενώ τα CD και τα βινύλια έπεσαν κι αυτά αλλά μόλις κατά 4%, αφήνοντας κέρδη, 1.5 δισ. δολαρίων.

Η μουσική βιομηχανία γενικότερα, έδειξε μεγαλύτερη υγεία για 2η συνεχόμενη χρονιά έχοντας κέρδη 8,7 δισ. δολάρια. Η ανάπτυξη της οφείλεται σε πληρωμένες συνδρομές όπως εκείνες του Spotify και της Apple. Η αύξηση σε αυτές τις υπηρεσίες άγγιξε το 50% και είχε σχεδόν τα 2/3 των συνολικών κερδών της μουσικής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της Recording Industry Association of America, δήλωσε ενθουσιασμένος, αν και η βιομηχανία έφτασε μόλις το 60% της κορυφαίας της επίδοσης, περίπου μια δεκαετία πριν. Τα ψηφιακά downloads κατέγραψαν για τρίτη συνεχή χρονιά διψήφια πτώση. Και είναι η πρώτη φορά από το 2011, που τα CD και τα βινύλια τα ξεπέρασαν.

Αν και τα CD συνέχισαν την πτώση τους κατά 6%, οι πωλήσεις των βινυλίων αυξήθηκαν κατά 10% αγγίζοντας τα 400 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις. Αυτή η αύξηση έπεισε τις εταιρείες να αρχίσουν ξανά την παραγωγή τους, ύστερα από πολλά χρόνια. 

 

Σχολιάστε


Κωδικός Ασφαλείας
Ανανέωση

TOP 10

1   Mποφιλίου .Ν
Στην επόμενη ζωή
2   Θεοδωρίδου .Ν
Επειδή με ξέρω
3   Ρέμος .Α
Σπασμένα κομμάτια της καρδιάς
4   Πλούταρχος .Γ
Πέρα απ τα μάτια μου
5   Μάλαμας .Σ 
Είχα τον κήπο της Εδέμ
6   Μακεδόνας .Κ
Τα πλοία της γραμμής
7   Κιάμος .Π
Χαρταετός
8   Σαμπάνης .Γ
Πίσω
9   Οικονομόπουλος .Ν
Για κάποιο λόγο
10   Καρράς .Β
Πέρασε ο καιρός

 

sms

Sfera 94.4 FM - Ραδιοφωνικός Σταθμός Αργολίδας - copyright © 2010-18