Ο Μητσιάς ηχογραφεί κύκλο τραγουδιών για την Πόλη

 

 

 

Ο Μανώλης Μητσιάς ηχογραφεί στο στούντιο Odeon μια σειρά τραγουδιών με πυρήνα την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο.

Την μουσική υπογράφει ο δεξιοτέχνης και δάσκαλος στο κανονάκι Μανώλης Καρπάθιος, ο οποίος είναι και διευθυντής της 35μελούς Ορχήστρας Κλασικής Μουσικής «Ρωμάνα» που σκοπό έχει τη διάσωση και προβολή του συνόλου του έργου των Ρωμηών Συνθετών που έζησαν στην Κωνσταντινούπολη από την άλωση της Πόλης μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Οι στίχοι είναι του συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη.
Mazi KM
Το δικό του ξεχωριστό παρών στην εργασία αυτή δίνει ο Κωνσταντινουπολίτης καλλιτέχνης Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης ενώ δεύτερες φωνές κάνει η εξαιρετική Μαρίνα Μανωλάκου.

Στο στούντιο Odeon δεσπόζει με την δημιουργική παρουσία του στις εγγραφές ο ηχολήπτης Ηλίας Λάκκας.

Τα τραγούδια εμπνέονται απ’ το «μύθο» και την «αύρα» της Πόλης αλλά την ίδια ώρα λειτουργούν αυτόνομα. Ανθρώπινα, καθημερινά, ερωτικά, τα υλικά και οι προεκτάσεις τους.
mazi oloi
Ενδεικτικά θυμίζουμε πως η επιτυχία «Φίλα με» με το Σταμάτη Κραουνάκη σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους πάλι του Μπαλαχούτη, προέκυψε από το δίσκο «Ξεριζωμός» με αφορμή την Μικρά Ασία.

Θα υπάρξουν εκπλήξεις, που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες. Πάντως ο Μητσιάς στο στούντιο είναι καθηλωτικός!

Η έκδοση θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη στις αρχές του νέου έτους από το Ogdoo music group ενώ αναμένεται να υπάρχουν και προπομποί της.

 

 

 

Πηγή: ogdoo.gr

 

Sfera 94.4 - Ραδιοφωνικός Σταθμός Αργολίδας - copyright © 2010-20